Deze pagina is bedoeld om mensen die geinteresseerd zijn in militaria en die benieuwd zijn welke groepen er activiteiten organiseren op dit gebied. Bijvoorbeeld reenactment groepen, maar andere groepen kunnen zich ook vermelden.

Hier onder kunnen groepen zich voorstellen. Wil je hier ook bij staan? Stuur dan een afbeelding en een korte tekst waarin je je groep voorstelt. Uiteraard mogen er ook oproepen in staan voor nieuwe leden. Het is uiteraard gratis. Wij geven korting aan verenigingen of groepen die zich ingeschreven hebben.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Condors : First WW2 Airsoft Group From Belgium .

Welkom bij ons  .

Wij doen de Wehrmacht vanaf 1940 na .
Wij zijn de 1 ste groep van België : die re - enactment en airsoft combineert .
Door middel van uniformen en replica s laten wij de wehrmacht infanterie actief ( her-)leven .
     
Voor vragen en / of aanmeldingen  .

U kan ons steeds contacteren via : decondors@hotmail.com

You tube : https://www.youtube.com/channel/UCdf4Yp-65ILb7PE4Mwaklzg

Facebook : https://www.facebook.com/De-Condors-First-WW2-Airsoft-Group-From-Belgium--604979996608263

Groeten De Condors .
First WW2 Airsoft From Belgium

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Onze werkgroep heet ‘Die Volksgrenadiere’. Het is een vernoeming naar een bepaald type Duitse infanteriedivisie die in de herfst van 1943 werd gevormd. De naam was destijds bedoeld om het moreel op te bouwen door tegelijkertijd een beroep te doen op het nationalisme, het ‘volk’, en de oudere Duitse militaire tradities, oftewel de ‘Grenadier’. In de werkelijkheid had het Duitse leger tekort aan manschappen. Dit probeerde ze op te lossen door deze Volksgrenadierdivisies uit te rusten met minder manschappen, maar meer automatische wapens. Het opleidingsniveau en de kwaliteit van deze eenheden was niet altijd even hoog, met name richting het einde van de oorlog.

Omdat wij als re-enactors geen echte militairen zijn en ons richten op de Duitse infanterist in de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog, vinden wij deze term zeer passend. Daarnaast is de eenheid die wij uitbeelden, in de door Duitse officieren opgeschreven verslagen na de Tweede Wereldoorlog, vaak als Volksgrenadierdivisie beschreven. Dit gebeurde door de slechte staat waarin deze divisie verkeerde echter, de divisie werd pas in april 1945 officieel ombenoemd als Volksgrenadierdivisie.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt bezoekt u dan ook eens onze site: https://volksgrenadiere.nl/

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Welkom bij we-succeed.

Wij zijn een reenactment groep die zich geheel richt op het 414th infantry regiment “Timberwolves”,  onderdeel van de 104th US Infantry division. We zijn een leuke groep die door middel van evenementen, beurzen en bezoekjes aan bijvoorbeeld musea onze kennis wil uitbreiden over dit bijzondere regiment. Kijk gerust op onze website en/of bezoek ons op een van de vele evenementen. 

www.we-succeed.nl

 

------------------------------------------------------------------------

Men of Honor

Wij van de Men of Honor streven ernaar om historisch correct te zijn, maar op een gezellige manier.

Wij zijn een groep vrienden met dezelfde interesse in de 2e wereld oorlog. Naast het "naspelen" van de situatie van toen, staat gezelligheid binnen de groep erg hoog, en ook naast de evenementen doen wij regelmatig een biertje met elkaar.

Wij zijn een redelijk jonge, maar zeer bedreven reenactmentgroep. Helaas zonder originele voertuigen maar met een zeer uitgebreid en correct kampement. Radio's, aggregaat, officierstenten, wapens, noem maar op.

Binnen de Men of Honor hebben wij de 2nd Rangers, 101st Airborne, 4th infantry en WAC divisions met correcte opbouw qua rangen. Voor nieuwe reenactors valt er altijd wel wat te lenen van een ander en je krijgt ruim de tijd voor het op orde brengen van je eigen outfit!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om onze vriendengroep uit te breiden!

Voel je je geroepen of wil je een keer komen kijken? Aarzel niet en mail naar longhorn.maassluis@gmail.com

Kijk ook op onze website: https://the-coh.jimdo.com/

 -------------------------------------------------------------------------------

De Dutch Re-enactment Group ’40-’45

 llogo916infreg.jpg

De Dutch Re-enactment Group ’40-’45 is een re-enactment Vereniging welke zich bezighoud met het uitbeelden van de geschiedenis, levende geschiedenis. Wij proberen op een op een zo historisch correct mogelijke wijze het frontleven uit te beelden van een militaire eenheid. Dit doen wij aan de hand van uniformen, uitrustingstukken, wapens en schijngevechten op evenementen.

Onze vereniging was een van de eerste Re-enactment vereniging met een Duitse uitbeelding welke officieel lid werd van het LPLG(!) Wij hebben momenteel de volgende werkgroepen:

1. Duitse Infanterie eenheid (352 inf div & Der Windhund)

2. Britse infanterie eenheid ( The North West Tommies beeld de Britse infanterie uit op het Noordwestelijke front van Europa, ten tijde van de tweede wereldoorlog.)

3. Binnenlandse Strijdkrachten eenheid

4. ATS (Britse vrouwen eenheid)

5. Nachrichten helferin (Duitse vrouwen eenheid)

Uiteraard overbodig om te zeggen maar onze leden hebben geen enkele affiniteit met de politieke denkbeelden uit de tijd. Wij distantiëren ons van antisemitisme, racisme en fascisme. Zulke denkbeelden worden bij ons dan ook niet getolereerd.

Interesse:

drg-4045.nl/ of https://www.facebook.com/Dutchreenactmentgroup4045

 

 

  -------------------------------------------------------------------------------

Die Gruppe VGD

 bannervgd.jpg

 

Die Gruppe VGD is een re-enactment groep met leden uit België en Nederland. Op een zo correct mogelijke manier beelden we een Duitse Volksgrenadier Gruppe uit ( 277VGD ).

Slapen in zeltbahn tentjes, uitoefenen van drill, bemannen van staftent met verbindingen, ordonnans dienst draaien, wachtkot bemannen, MG-trup, schijngevechten, figureren in films en documentaires enz, enz, maar boven al heel veel gezelligheid samen.

Voor meer informatie kijk eens op onze website.

http://www.die-gruppe-vgd.be/index.html

---------------------------------------------------

Een re-enactmentvereniging bestaande uit prettig gestoorde enthousiastelingen met een hart voor geschiedenis die componenten van de befaamde 11e panzerdivisie beter bekend als de "Gespensterdivision" uitbeeldt.

Onze hoofduitbeelding is mid-laatoorlogs panzergrenadier, hiernaast hebben we ook nog:

- Feldgendarmerie

- Pionier 

- Vroegoorlogs schützenregiment 

Dankzij ons uitgebreid arsenaal, periodieke gebruiksvoorwerpen, voertuigen en didactisch materiaal kunnen we een uitgebreide waaier aan activiteiten beoefenen binnen het re-enactmentgegeven.

Mocht je na dit allemaal gelezen te hebben interesse hebben om je bij ons te vervoegen of vragen hebben mag je steeds vrijblijvend een berichtje sturen naar onze pagina "die Gespensterbrigade" op Facebook.

© 2007 - 2024 Military Collectibles 4U | sitemap | rss