Reenactment groepen

Deze pagina is bedoeld om mensen die geinteresseerd zijn in militaria en die benieuwd zijn welke groepen er activiteiten organiseren op dit gebied. Bijvoorbeeld reenactment groepen, maar andere groepen kunnen zich ook vermelden.

Hier onder kunnen groepen zich voorstellen. Wil je hier ook bij staan? Stuur dan een afbeelding en een korte tekst waarin je je groep voorstelt. Uiteraard mogen er ook oproepen in staan voor nieuwe leden. Het is uiteraard gratis. Wij geven korting aan verenigingen of groepen die zich ingeschreven hebben.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Onze werkgroep heet ‘Die Volksgrenadiere’. Het is een vernoeming naar een bepaald type Duitse infanteriedivisie die in de herfst van 1943 werd gevormd. De naam was destijds bedoeld om het moreel op te bouwen door tegelijkertijd een beroep te doen op het nationalisme, het ‘volk’, en de oudere Duitse militaire tradities, oftewel de ‘Grenadier’. In de werkelijkheid had het Duitse leger tekort aan manschappen. Dit probeerde ze op te lossen door deze Volksgrenadierdivisies uit te rusten met minder manschappen, maar meer automatische wapens. Het opleidingsniveau en de kwaliteit van deze eenheden was niet altijd even hoog, met name richting het einde van de oorlog.

Omdat wij als re-enactors geen echte militairen zijn en ons richten op de Duitse infanterist in de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog, vinden wij deze term zeer passend. Daarnaast is de eenheid die wij uitbeelden, in de door Duitse officieren opgeschreven verslagen na de Tweede Wereldoorlog, vaak als Volksgrenadierdivisie beschreven. Dit gebeurde door de slechte staat waarin deze divisie verkeerde echter, de divisie werd pas in april 1945 officieel ombenoemd als Volksgrenadierdivisie.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt bezoekt u dan ook eens onze site: https://volksgrenadiere.nl/

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

The Howling Commandos - West Vlaanderen (België)

“Re-enactment is strikt gesproken het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen door deelnemers in historisch kostuum. 

De authenticiteit van aankleding van de deelnemers is niet altijd even strikt als bij ‘levende geschiedenis’, doordat de demonstraties behalve educatief vaak ook recreatief bedoeld zijn.”

In ons geval klopt Wikipedia volledig. Wij zijn een kleine groep re-enactors uit West Vlaanderen in België. We zijn een bont allegaartje van WW2 enthousiastelingen die de Geallieerden uitbeelden. 2nd Armoured, 101 & 82 Airborne en RAF. Plezier maken hoort er zeker bij, we zijn dus recreatief actief. Onze naam “Howling Commandos” ontlenen we losjes aan Sgt. Fury and his Howling Commandos van de Marvel strips uit de jaren 60 van vorige eeuw. Onze favoriete uitstappen zijn Normandie D-Day, Wings&Wheels Ursel en andere lokale evenementen.

Contact: howlingcommandosbelgium@hotmail.com

----------------------------------------------------------------------

 

 

Welkom bij we-succeed.

Wij zijn een reenactment groep die zich geheel richt op het 414th infantry regiment “Timberwolves”,  onderdeel van de 104th US Infantry division. We zijn een leuke groep die door middel van evenementen, beurzen en bezoekjes aan bijvoorbeeld musea onze kennis wil uitbreiden over dit bijzondere regiment. Kijk gerust op onze website en/of bezoek ons op een van de vele evenementen. 

www.we-succeed.nl

 

------------------------------------------------------------------------

30th assault unit

Een groep britse commando's getraind om snel in en uit de vijandelijke linies te komen en geheime informatie en documenten te stelen, hun herrineringen brengen wij terug tot leven, dit met heel wat originele items waaronder ook een aantal voertuigen.

We staan er dus om gekend te streven naar historische correctheid maar met plezier voorop. 

we slapen in puptentjes, we eten witte bonen in tomatensaus maar vooral we maken veel plezier en proberen de bezoekers iets bij te leren.

Onze groep commando's bestaat uit 5 man, maar er kunnen er gerust nog enkelen bij. 

Wil je meer weten? stuur dan een mailtje naar 30thau@hotmail.be

een kijkje nemen op sociale media kan natuurlijk ook altijd:

facebook: https://www.facebook.com/30thAU/

instagram: 30th_au

 -----------------------------------------------------------------------------

Men of Honor

Wij van de Men of Honor streven ernaar om historisch correct te zijn, maar op een gezellige manier.

Wij zijn een groep vrienden met dezelfde interesse in de 2e wereld oorlog. Naast het "naspelen" van de situatie van toen, staat gezelligheid binnen de groep erg hoog, en ook naast de evenementen doen wij regelmatig een biertje met elkaar.

Wij zijn een redelijk jonge, maar zeer bedreven reenactmentgroep. Helaas zonder originele voertuigen maar met een zeer uitgebreid en correct kampement. Radio's, aggregaat, officierstenten, wapens, noem maar op.

Binnen de Men of Honor hebben wij de 2nd Rangers, 101st Airborne, 4th infantry en WAC divisions met correcte opbouw qua rangen. Voor nieuwe reenactors valt er altijd wel wat te lenen van een ander en je krijgt ruim de tijd voor het op orde brengen van je eigen outfit!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden om onze vriendengroep uit te breiden!

Voel je je geroepen of wil je een keer komen kijken? Aarzel niet en mail naar longhorn.maassluis@gmail.com

Kijk ook op onze website: https://the-coh.jimdo.com/

 

 ------------------------------------------------------------------------------

Welkom bij de 2e kompanie van Gebirgsjägerregiment 100!     

Deze unieke werkgroep is een onderdeel van de Vereniging Historische Militaria en beeld het leven uit van een Oostenrijkse Gebirgsjäger tijdens de 2e wereldoorlog met een groot oog voor detail.

Deze actieve en vooral gezellige groep oefent regelmatig in binnen en buitenland en is op veel re-enactment evenementen te vinden alwaar wij een zo goed als authentieke display opbouwen.

Indien gewenst kunnen wij een meewerkende of adviserende rol invullen.

Meer weten, ons boeken of actief meedoen,

Voor informatie kijkt u op de VHM website; www,livinghistory.nl

Voor e-mail contact; 100jagerregiment@gmail.com

of bezoek ons op facebook; gebirgsjägerregiment 100  (openbare groep)

 ------------------------------------------------------------------------------

Die Graue Kompanie

grauekompanie-banner(1).jpg

  Die Graue Kompanie beeld het leven van de Duitse wehrmachtsoldaat uit ten tijde van de tweede wereldoorlog.
De nadruk wordt gelegd op het frontleven in bezet Nederland gedurende de tweede wereldoorlog.
Die Graue Kompanie zetten zich in door historisch, correcte displays neer te zetten en in samenwerkingsverband correcte mock-battles uit te beelden.


De werkgroep `Die Graue Kompanie` heeft geen enkele sympathie met het Derde rijk en de gedachtegoed en verafschuwt de gebeurtenissen ten tijde van deze dictatuur.


Ben je op zoek naar een leuke duitse Reenactment groep om jouw hobby uit te beelden bezoek dan onze site
www.grauekompanie.nl

 -------------------------------------------------------------------------------

De Dutch Re-enactment Group ’40-’45

 llogo916infreg.jpg

De Dutch Re-enactment Group ’40-’45 is een re-enactment Vereniging welke zich bezighoud met het uitbeelden van de geschiedenis, levende geschiedenis. Wij proberen op een op een zo historisch correct mogelijke wijze het frontleven uit te beelden van een militaire eenheid. Dit doen wij aan de hand van uniformen, uitrustingstukken, wapens en schijngevechten op evenementen.

Onze vereniging was een van de eerste Re-enactment vereniging met een Duitse uitbeelding welke officieel lid werd van het LPLG(!) Wij hebben momenteel de volgende werkgroepen:

1. Duitse Infanterie eenheid

2. Britse infanterie eenheid

3. Binnenlandse Strijdkrachten eenheid

4. ATS (Britse vrouwen eenheid)

5. Nachrichten helferin (Duitse vrouwen eenheid)

Uiteraard overbodig om te zeggen maar onze leden hebben geen enkele affiniteit met de politieke denkbeelden uit de tijd. Wij distantiëren ons van antisemitisme, racisme en fascisme. Zulke denkbeelden worden bij ons dan ook niet getolereerd.

Interesse:

www.drg40-45.nl of  www.dutchreenactmentgroup.nl/wordpress/

 

  -------------------------------------------------------------------------------

The Bunker Busters:

 

bunkerbusterslogo.jpg

Wij zijn een relatief jonge en kleine , maar enthousiaste reenactment groep. Wij bezitten meerdere eigen voertuigen en tenten. Ons motto is om plezier te hebben en een zo correct mogelijk display neer te zetten,  waarbij we ons altijd het verleden en de moed en inzet van alle Geallieerde soldaten herinneren en eren en ook het leed van de overige soldaten in acht nemen.

Ons zal je nooit in hotels vinden, maar altijd in tenten (in december wel met verwarming ;) ).

De voor de bezoekers onzichtbare details mogen bij ons wel gewoon modern zijn en wij doen niet aan strenge protocollen of regels (met uitzondering dan van de kleding en uitrusting). Per jaar gaan wij momenteel naar 2 tot 3 meerdaagse  reenactment evenementen, de voertuig ritten niet meegerekend.

Wij beelden het 504 PIR van de 82nd Airborne Divisie uit.

Zie ook onze facbook pagina met foto`s.

  -------------------------------------------------------------------------------

Die Gruppe VGD

 bannervgd.jpg

 

Die Gruppe VGD is een re-enactment groep met leden uit België en Nederland. Op een zo correct mogelijke manier beelden we een Duitse Volksgrenadier Gruppe uit ( 277VGD ).

Slapen in zeltbahn tentjes, uitoefenen van drill, bemannen van staftent met verbindingen, ordonnans dienst draaien, wachtkot bemannen, MG-trup, schijngevechten, figureren in films en documentaires enz, enz, maar boven al heel veel gezelligheid samen.

Voor meer informatie kijk eens op onze website.

http://www.die-gruppe-vgd.be/index.html

---------------------------------------------------

Beste mensen welkom bij : De Condors .

Wij doen de Wehrmacht vanaf 1940 na .
 Wij zijn de 1 ste groep van België : die re - enactment en airsoft combineert .
Door middel van uniformen en replica s laten wij de wehrmacht infanterie actief ( her-)leven .
     
Voor vragen en / of aanmeldingen  .
U kan ons steeds contacteren via : decondors@hotmail.com

Groeten De Condors .
First WW2 Airsoft From Belgium

---------------------------------------------------

 

Een re-enactmentvereniging bestaande uit prettig gestoorde enthousiastelingen met een hart voor geschiedenis die componenten van de befaamde 11e panzerdivisie oftewel "die Gespensterbrigade" uitbeelden.

Om te beginnen hebben we de Divisionstab als panzercomponent het 110. Infanterie Schützenregiment voor panzergrenadiere en het 209. Panzer Pionier bataillon.

Dankzij ons uitgebreid arsenaal, periodieke gebruiksvoorwerpen en didactisch materiaal kunnen we een uitgebreide waaier aan activiteiten beoefenen binnen het re-enactmentgegeven.

Mocht je na dit allemaal gelezen te hebben interesse hebben om je bij ons te vervoegen of vragen hebben mag je steeds vrijblijvend een mailtje sturen naar jens.defryn@gmail.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Post NL
  • GLS
  • Betaalmethodes
© 2007 - 2022 Military Collectibles 4U | sitemap | rss