Hoe breng je ze aan?

 Stap 1.
Knip de decal uit het vel, zodat je geen wit meer naast de decal ziet.

Stap 2.
Dip de decal in lauw water voor ongever 30 seconden.


Stap 3.
Haal de decal uit het water. De decal niet verplaatsen met de transfer folie. Hou de randen van het achterste vel vast en schuif de decal op de helm.

Stap 4.
Breng de decal voorzichtig in positie door de decal nat te maken met je vingers. Niet je nagels gebruiken, want de decal is in dit stadium erg kwetsbaar.


Stap 5.
Duw de decal voorzichtig aan met een zacht stuk stof, totdat overtollig water en de bubbels onder de decal zijn verdwenen. Na deze handeling gedurende 2 tot 3 uur niet aan de decal komen.

Stap 6.
Laat de helm drogen in daglicht en frisse licht gedurende 3 tot 4 uur. Ga hierna verder met het conserveren van de decal.

 

Decals conserveren

Om de decals te beschermen tegen krassen en andere beschadigingen, kan je ze verder beschermen met het conserverings proces. Je kunt 1 van beide opties gebruiken. Beidne hebben hetzelfde resultaat.

Optie A:  Spuit blanke lak over de decal. Gebruik geen haarspray, maar spray die bedoelt is voor watertransfer decals. (zoals lak voor bouwmodellen)

Optie B: Zet de helm met aangebrachte decals in een voorverwarmde oven en bak hem op 345 graden, voor 45 minuten. De decal zal dan een worden met het oppervlakte van de helm. Let op: verwijder wel vantevoren het binnenwerk en leren delen. Die kunnen niet tegen de hitte.

Let wel op:  Hou de helm in de oven gedurende het bakken in de gaten en leg ovenhandschoenen klaar. Verwijder de helm bij problemen onmiddelijk (met handschoenen aan) en zet de oven bij problemen direct uit. Pas op voor brandwonden, want het metaal zal zeer heet worden.

© 2007 - 2024 Military Collectibles 4U | sitemap | rss